Groen licht voor Kloostergoed Theresia

23 februari '24

Het bestemmingsplan van Kloostergoed Theresia is onherroepelijk, dit betekent dat we aan de slag kunnen met de verder uitwerking van het plan. Deze zomer wordt er gestart met sloop en bouwrijp maken van de locatie. We verwachten in 2025 te starten met de verkoop van de eerste fase woningen.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan eind oktober vorig jaar vastgesteld. Het Groene Hart Brabant had een bezwaar op de 12 woningen in de Bosrand en in samenspraak met BPD is het beroep beperkt tot dit deel van het project waardoor de realisatie van de rest van het plan toch kan starten.

156 woningen met een divers aanbod

Het woonprogramma bestaat uit 156 woningen, waarvan 10 woningen voor de doelgroep begeleid wonen (Stichting Natuurlijk Thuys). Er komen 26 huurappartementen die worden afgenomen door BPD Woningfonds. Daarnaast komen er 38 koopappartementen. De overige woningen zijn koopwoningen en bestaan uit rij-/hoekwoningen en vrijstaande woningen.

Wil jij graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat dan onderaan de pagina jouw e-mailadres achter. Zodra er meer bekend is brengen we je per e-mail op de hoogte.

  Home
  Nieuwsoverzicht